Apple Türkiye’de Kendi Reklam Ajansını Kuracak

Posted on

Apple Türkiye’deki tanıtım ve reklam çalışmları içinTürkiye’ye özel reklam ajansı kurmaya hazırlanıyor. Teknolji gündeminin ünlü isimlerinden Kemalettin Bulamacı Apple’nin Türkiye’de açmaya hazırlandığı reklam ağı ile ilgili bilgileri paylaştı.

Bilindiği üzere Apple kendi reklam tanıtımları için her ülkede yönetimini bağımsız kıldığı reklam ajansları kurmakta ve o ülkedeki ürün tanıtım faaliyetlerini bu ajanslar üzerinden yapmaktaydı. Türkiye’de artan iOS kullanıcılarını değerlendiren Apple, Türkiyede tanıtım ile ilgili ajans kurmayı gerekli görerek bu konuda hazırlıklara başladı. Apple’nin Türkiye takımı ile birlikte çalışacak olan bu ajans yapacağı çalışmaları direkt olarak Apple merkezine gönderecek.

Şuanda eleman arama aşamasında olan projenin başına geçecek kişi Ajans Başkanı sıfatıyla ekibi yönetecek. Seçilecek bu kişinin ardından ajansın diğer elemanlarının seçim işemleri başlayacak ve bu evreden sonra ajans çalışmalarına başlayacak.

Genel Müdür olarakta adlandırabileceğimiz bu ajans başkanı ürün lansmanları, pazarlama ve reklamcılık işleri ile ilgilenip, Operatörlerle de yönetici olarak görüşmeler yapabilecek. Ağırlıklı Medya İlişkileri yöneticisi konusunda eleman arayışını sürdüren Apple, özellikle iPhone konusunda reklam hizmetleri vermeyi planlıyor.

Apple şu aşamada Türkiye’de Pedersen And Partners firmasıyla anlaşarak ülkedeki personelleri aramaya başladı. Türkiye’de Bilişim, İnternet Reklamcılığı ile ilgili çalışan profesyonelleri hedefleyerek kendi bünyesine katacağı konuşulmakta.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.