Bilgisayardan Telefona Play Store’dan Uygulama Yüklemenin Yolları

Posted on

 

Bilgisayardan Telefona Play Store'dan Uygulama Yüklemenin Yolları

Akıllı telefonunuza veya tabletinize bir uygulama yüklemek istediğinizde bunu bilgisayarınızdan da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bilmeyenler için birkaç başlık altında anlatmaya çalışalım.

 Play Store’a kayıt olmak


Play Store’dan cihazınıza uygulama yükleyebilmeniz için tek şart, bilgisayarınızdan Play Store’a kaydolmak. Bu işlemi yaparken telefonunuzdan ya da tabletinizden Play Store’a bağlı olan Gmail hesabınızı kullanmanız yeterli olacak. Eğer giriş yaptıysanız Play Store’un sayfasını açtığınızda sayfanın sağ üst köşesinde bilgilerinizi kısaca göreceksiniz.

Sayfanın sağ üst köşesinde küçük dişliye tıkladığınızda ayarları ve Google hesabınızla ilgili bir takım bilgiler göreceksiniz. Bu ayarlardan en baştaki “siparişlerim” seçeneğine tıklarsanız daha önceden satın aldığınız uygulamaları görebilirsiniz. İkinci seçenek olan “Ayarlar” menüsü, bu hesabınıza bağlı olan bütün cihazları gösterecektir. Buradan cihazınıza bir isim verebilir veya uygulamaları yüklerken seçenekler arasında hangi cihazın gözükeceğini seçebilirsiniz. En altta ise cihazlarınızın yerini belirlemek için kullanılan “Android cihaz yöneticisi” seçeneği bulunuyor.

3 tıklamada uygulama yüklemek

Öncelikle yüklemek istediğiniz uygulamanın ismini aratarak bulmanız gerekli. Bulduktan sonra uygulamanın kenarında bulunan yeşil “Yükle” kutucuğuna tıkladığınızda sizi uygulamanın hangi izinleri istediğinin listesi ve fiyat bilgisi karşılayacak. Ayrıca “Cihaz seçin” kısmından uygulamayı hangi cihazınıza yüklemek istediğinizi de seçebilirsiniz.

Eğer uygulama herhangi bir cihazınızda yüklü ise uygulamanın kenarındaki yeşil kutucukta “Yüklendi”yazısı yazacak. Bu yazının üstüne tıkladığınızda uygulamayı diğer cihazlarınıza da yükleyebileceğiniz, önceki gibi bir menü çıkıyor. Listeden yüklemek istediğiniz cihazı seçerek yükleme işlemini tamamlıyorsunuz.

 Mutlu son 



Bütün ayarları ve ödemeyi yaptıktan sonra tekrardan ‘’Yükle’’ seçeneğine tıklayacaksınız ve sahip olmak için uykularınızı kaçıran uygulama artık cihazınızda olacak.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.