Windows 10 Hızlı Getirme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Posted on

Hızlı Getirme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Bilgisayarda hızlı kapatma özelliğinin bulunduğunu pek çok kullanıcı bilmese açılış süresini önemli ölçüde bu ayar kapatılabilmektedir.

Superfetch olarak tanımlanan hızlı getirme özelliği sayesinde kişilerin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde açabilmesi mümkün. Fakat bu özellik bilgisayarda farklı sorunların da yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu bakımdan bazı durumlarda bu özelliğin kaldırılması gerekebilmektedir. Superfetch  özelliğini kaldırmak isteyen kişilerin rehberdeki adımlarını takip etmesi gerekir.

Superfetch özelliğini devre dışı bırakmak istiyorsanız bu konuda Windows + R kombinasyonu ile çalıştırı açın ve services.msc yazarak ayar ekranına erişin.

Hizmetler penceresinde kişilerin hızlı getirme seçeneğini bularak sağ tık yapması ve ardından özelikleri açması gerekir.

Özellikler bölümünde ise kişilerin devre dışı ayarını yapması yeterli olacaktır. Bu sayede Superfetch pasif hale gelecektir.

Windows 10 Hızlı Getirme Özelliği Nasıl Kapatılır?’ için 2 yanıt

    Kullanıcı said:
    29 Kasım 2017, 08:43

    Herhangi bir olumsuz yönü yok değil mi?

    Beğen

      NeO responded:
      29 Kasım 2017, 09:40

      Şuana kadar şikayet gelmedi 🙂 olumsuz yönü yok

      Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.