Hacker Pazarı Fiyatları Açığa Çıktı, Bakın Facebook Hacklemek Kaç TL?

Posted on

Hacker Pazarı Fiyatları Açığa Çıktı, Facebook Hacklemek 1.500 TL

Sosyal medya ve e-posta hesaplarını hackleyen siber korsanların açık pazar yöntemiyle hangi hesabı kaça paraya ele geçirdikleri açıklandı. Hacker Pazarı araştırması, e-posta ya da Facebook hesabını bir hacker yoluyla ele geçirmenin ne kadar “kolay ve ucuz” olduğunu da ortaya çıkardı.Dell’in yaptığı son araştırma hacker pazarında ürkütücü bir talebin baş gösterdiğini ve pazarın endişe verici büyümesini gözler önüne serdi. “Hacker Pazarı Raporu” adını taşıyan araştırmanın bulguları, Deep Web’de konumlanan hackerların ne kadar profesyonel ve “müşteri odaklı” çalıştığını da gözler önüne seriyor.

Rapora göre e-posta adresinden Facebook’a kadar pek çok farklı çevrimiçi servisteki hesabı bir hacker kiralayarak ele geçirmek mümkün. Üstelik saldırıya maruz kalan kişilerin bundan haberi bile olmuyor. Hacker’lar, hesabı ele geçirirken dijital alarmları tetiklemeyeceklerine, parolayı değiştirmeyeceklerine ve mağdurun hiçbir şeyi fark etmeyeceğine garanti veriyorlar.

Bir hacker ne kadar para kazanıyor?

Techinside’da yer alan bir makaleye göre Dell araştırmacıları fiyat tarifelerini de paylaşmakta sakınca görmemişler. Açıklamalara göre tarifeler şöyle;

*Gmail hacklemek için yaklaşık 1,000 TL’den kapı açılıyor, Gmail hacklemek pazarlığa açık.

*Bir Facebook hesabını ele geçirmek de 1,100  ile 1,200 TL arasında. Bu rakam pazarlıksız fiyatı.

*Kurumsal bir e-posta adresini hackletmek ise en az 1500 TL’ye mal oluyor, bu noktada kuruma göre fiyat değişikliği olabiliyor.

*Her hangi bir servise DDoS saldırısı düzenletmenin saati de 15-20 TL’den başlıyor.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.